5 tips voor een goedkope smart home

Vijf tips om je huis smart te maken

Op het moment dat je begint met je huis "SMART / SLIM" te maken is stembediening de meest voor de hand liggende optie. Simpelweg "hey google', met daarop de commando die je graag wilt werkt handig voor in huis. De google nest is ook nog eens een goede microfoon waardoor je in staat bent om vrijwel overal in een grote kamer je verstaanbaar te maken.
Nog een handig tipje. Mocht je je telefoon kwijt zijn, kan je deze ook doormidel van google nest weer opsporen.

Een groot deel van onze tijd besteden we nog steeds voor de televisie. Het gemak die er ontstaat om doormiddel van een Google Chromecast een film aan te zetten is natuurlijk van zichzelf al best wel leuk om te laten zien dat dit mogelijk is. Waar het echt handig wordt is op het moment dat je bijvoorbeeld afgeleid bent en aan google vraag; 'spoel 30 seconden terug' en je zonder verdere handelingen ongestoord kan blijven zitten in de positie waar je net zo lekker in lag. Klaar met kijken en even geen zin om naar een afstandsbediening te zoeken? Geen probleem, zeg gewoon tegen google dat de televisie uit moet en je kan naar bed.

Alles draait bij een Smart living om comfort. In een hand omdraai of een simpele commando je huis zo comfortabel mogelijk maken is dan ook meestal de reden dat mensen een huis smart willen hebben. Wel brengt het aanschaffen van de producten een prijskaartje met zich mee. Waar je dan wel op kan besparen is om slim om te gaan met je energieverbruik in je huis. Bijvoorbeeld de stookkosten. Met een slimme thermostaat kan je al snel veel geld besparen op jaarbasis. Op vakantie vergeten je thermostaat uit te zetten? Geen probleem, dat kan met de slimme thermostaat via je telefoon.

Een smart home klink voor vele als muziek in de oren, waar nu het ook nog werkelijkheid kan worden. Met een goede smart speaker in je huis kan je al snel je een warmer sfeer in je ruimte creëren. Het voordeel van slimme speakers is dat je in alle ruimtes verschillende soorten muziek kan luisteren. Zo maak je het voor iedereen in huis aangenaam. Speakers hoeven niet duur te zijn, zie link.

Als vijfde tip is het gevoel van veiligheid in je huis ook wel aangenaam. Wetende dat waar je ook bent, je kan zien wie er binnen of wie er aanbelt. Wat ook handig is dat je vaan een gesprek met degene aan de deur aan kan gaan zonder dat je daadwerkelijk thuis bent. Het handige hiervan is dat je de postbode te woord kan staan en in sommige gevallen vragen het pakketje elders neer te leggen. Ook kunnen de beelden voor de deur worden opgenomen. Ook nog eens een goed preventiemiddel.